Sprzęt do mycia w restauracji
Czy pizzeria to bardzo dobry pomysł na biznes? Całkiem prawdopodobne, że tak, niemniej jednak pod kilkoma warunkami. Po pierwsze powinno się w tej samej chwili nastawiać się na prowadzenie zarówno dostaw do domu klienta, jak i tego, że klienci będą jeść w restauracji. Wówczas przychody będą wyższe.
Jedyne o co powinno się zadbać, to o to, by ponadto zatrudnić kierowcę do rozwozu przygotowanego jedzenia do klientów. Warto wyznaczyć granicę kilometrów, do której dostarczane będą posiłki. Im dalej, tym większe ryzyko, że pizza dotrze zimna. W tej samej chwili należy zakupić elektromechaniczny piec do pizzy. Najlepiej żeby miał dwie komory, wtedy będzie można przygotować większą ilość pizzy, czy zapiekanek jednocześnie. Przy założeniu, że klienci będą brać pizzę na dowóz i na miejscu, to może się przydać zwłaszcza w weekend. Warto zadbać, by piec miał automatyczny system myjący do pieców. Choć w takich piecach rzadko się zdarza, aby było realnie brudno, utrzymywanie czystości na bieżąco jest niezbędne. Na koniec niezbędne jest posiadanie sprzętu od zmywania naczyń. Mycie ręczne jest droższe, zatem się nie opłaca. Poza tym zajmuje czas, który pracownik może poświęcić na bardziej produktywne zajęcie. Kupując zmywarki do szkła redfox, warto postawić na nowsze modele. Mają wiele kodów, które można zaimplementować do tego, jak mocno zabrudzone są naczynia. W fachowej zmywarce naczyniw dodatku są wyparzane, co daje możliwość jeszcze dużo lepiej zachować higienę. Restauracja powinna być podzielona na kilka stref. Dobrze, aby klienci mogli obserwować proces powstawania pizzy, więc stanowisko do jej przygotowywania może być oddzielone od strefy dla gości szybą przez która będą widzieć, jak powstaje ich pizza. Wielu klientów do pizzy zamawia różnorodne sosy. Choćby podobno do prawdziwej pizzy włosi podają wyłącznie oliwę z oliwek, w Polsce na prawdę często do pizzy podaje się sos pomidorowy albo czosnkowy. Rzadziej klienci wybierają jeszcze salsę lub ostre sosy chilli. Jeżeli restauracja posiada swoje receptury i przygotowuje sosy na miejscu, może to stanowić jej dodatkowy atut.
Więcej informacji: elektromechaniczny piec do pizzy.