Jakie wyposażenie kebaba

Blender kielichowy gastronomiczny to urządzenie, które wykorzystywane jest przez fachowych kucharzy, którzy pracują w restauracjach. Charakteryzuje go to, że ma znacznie większą pojemność niż domowe blendery (nawet do 3 litrów) i większą moc. Dzięki temu nie przegrzewa się dosłownie wtedy, gdy używany jest wielokrotnie w ciągu dnia.
Nadaje się do krojenia warzyw i owoców na sałatki i koktajle. Oprócz tego można przy jego pomocy kruszyć lód, czy przygotowywać mrożone napoje na bazie kawy i mleka. Fachowy sprzęt, który kupuje się na wyposażenie kawiarni pochodzi od renomowanych producentów. To sprawia, że można łatwo zdobyć części zamienne, np. noże tnące. Popularny sprzęt, który kupuje się również do kawiarni i lodziarni to automat do bitej śmietany hendi. To dość duże urządzenie, w którym śmietana ubijana jest na bieżąco. Utrzymuje niską temperaturę, co zapewnia świeżość i wysoką jakość produktu. Smak śmietany z takiej maszyny jest znacznie lepszy niż w przypadku śmietany w spray kupowanej w markecie. Dzięki temu, że w maszynie do bitej śmietany utrzymywana jest cały czas idealna temperatura, śmietana ma kremową konsystencję i nie topi się na deserze tak szybko, jak śmietana z puszki. Każdy, kto planuje otworzyć własny lokal i serwować w nim desery, lody, czy kawy, musi mieć świadomość tego, że zanim pojawią się pierwsi klienci, będzie musiał zakupić wiele sprzętu potrzebnego w pracy na kuchni. Będą to nie tylko i wyłącznie miksery, blendery, czy automaty do śmietany. Poza tym w takim lokalu musi również znajdować się odpowiednia lodówka, w której można przechowywać gotowe desery i produkty potrzebne do ich wytworzenia. Jeśli tylko lokal nie jest zbyt nieznaczny, można postawić witrynę chłodniczą w części przeznaczonej dla klientów i tam wystawiać gotowe produkty. Klienci mogliby zamawiać je bezpośrednio z takiej witryny, w której są przedstawiane. Oprócz sprzętem potrzebnym w restauracji, trzeba ją też wyposażyć w zastawę a także sztućce. Każdy rodzaj kawy podaje się w innej szklance albo filiżance.
Zobacz także: wyposażenie fast food.